dinsdag 11 januari 2011

De Hambos voor mensen met een lichamelijke beperking

Door ernstige lichamelijke beperkingen kan het zo zijn dat u niet meer zelfstandig thuis kunt functioneren. In eerste instantie wordt er dan gekeken of u kunt worden opgenomen in een verzorgingshuis. Wanneer uw zorgbehoefte echter zodanig intensief is, komt u in aanmerking voor een verblijf in een verpleeghuis.
Door middel van het aanbieden van een geïntegreerd aanbod van persoonlijke verzorging, verpleging, begeleiding en behandeling ontvangt u de ondersteuning waar u behoefte aan heeft. Denk bijvoorbeeld aan intensieve hulp bij lichaamshygiëne en voedingstoestand, maar ook het toedienen van medicijnen, wondverzorging of het toedienen van zuurstof. Uw zorgvraag is voornamelijk lichamelijk van aard.
Tot de zorgverlening behoren ook het ondersteunen van sociale activiteiten en het aanbrengen van een dagstructuur. Indien nodig kan een beroep worden gedaan op bijvoorbeeld een verpleeghuisarts, een fysiotherapeut, ergotherapeut, psycholoog of activiteitenbegeleider. Voor veel cliënten wordt het verpleegtehuis definitief hun thuis. Er wordt dan ook naast zorg veel aandacht besteed aan wonen.
Wat je boven leest klopt voor groot deel wel,maar soms lig je vooral in de morgen te wachten,zo zijn er wel meer omstandiog heden waar ik morgen op terug kom !!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

v